Project Outline

Stortford Interiors were appointed by Wates Construction to deliver a significant architectural package at 17 Charterhouse Street in the heart of London’s jewellery and diamond district. The world renowned mining and diamond giant Anglo American and DeBeers selected Wates to create a fresh modern campus providing a flexible, contemporary and effective work space. The notorious Hatton Garden site (once home to 90% of the worlds diamonds) underwent partdemolition, with the reinstatement of two floors, re-configured cores and re-cladding to provide a striking facility befitting of the FTSE-100 Client with 40,00sq ft of additional floor space.

Stortford Interiors and our in-house joinery division Parkrose were appointed to design, deliver and install a broad and diverse architectural package to assist with the re-imagination of the site and provide an HQ that was befitting of the Client’s peerless quality reputation.

Scope of Works
Stortford Interiors captured an expansive and highly detailed architectural scope to multiple core and ‘enhanced’ core areas. Performance drywall systems were designed and installed to reconfigured core areas with SFS to external perimeters with close interface management with rain screen cladding and external façade constructions. An array of ceiling membranes were also installed including MF ceilings, proprietary SAS metal pan solutions and spray applied acoustic treatments to high traffic locations. The broad ceilings package also included feature fabric faced ceilings and timber veneer ‘linear plank’ modules in a bespoke configuration.

A comprehensive joinery and washrooms package also accompanied our drywall offerings and was detailed and delivered by Parkrose. The washroom fit-out package was considerable and covered four cores over nine levels. The remit included calcium sulphate flooring, full height laminate faced WC cubicle fronts and dividers with colour-back glass faced IPS panelling. Solid surface vanity units were incorporated into the scheme with floors and walls both receiving a chevron patterned tiled finish. Bespoke mirror boxes and an expansive FF&E package concluded the washroom installation.

Outside the washroom vicinity Parkrose also designed, delivered and installed a timber and metal door sets package in addition to a general joinery scope to satisfy the exacting performance, security and aesthetic requirements of the project.

The wide architectural remit, variety of intimate product interfaces and the highest of quality expectations provided Stortford Interiors and Parkrose an opportunity to excel and demonstrate our class-leading credentials. Our in-house design team worked in close conjunction with the project stakeholders to ensure our pre-construction activities de-risked delivery and facilitated an efficient installation. Stortford’s professional, collaborative and committed approach contributed to another class-leading installation and reiterated the benefits of our appointment

Length

52 Weeks

Value

£6.4m

Colmers School

Slough Data Centre LD11

Say Hello

Get intouch with us

Contact